:: دوره 15، شماره 55 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 15 شماره 55 صفحات 134-113 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل اخلاقی مواجهه عادلانه استاد و دانشجو در مسئله «استعداد»
زهرا عواطفی ، محمدجواد فلاح ، علیرضا آل‌بویه
دانش آموخته دکتری مدرسی اخلاق اسلامی دانشگاه معارف اسلامی و مدرس دروس معارف اسلامی
چکیده:   (710 مشاهده)
عدالت آموزشی یکی از مهم‌ترین اصول اخلاقی در حوزه آموزش است که ابعاد مختلف شناختی، عاطفی و رفتاری را در بر دارد. پیاده‌سازی این اصل اخلاقی به‌ویژه در ارتباط با تفاوت سطح فکری و استعداد دانشجویان چالش‌هایی به‌همراه دارد؛ حضور دانشجویان بااستعداد و کم‌استعداد در کلاس درس می‌تواند استاد را با این چالش‌ها مواجه سازد. روش: در این پژوهش سعی شده است به روش توصیفی ـ تحلیلی و با تأکید بر منابع اسلامی، ضمن تحلیل و ارزش‌داوری اخلاقی مسئله و قضاوت درباره دیدگاه‌های موافق و مخالف، پیشنهاداتی جهت برون‌رفت از این چالش مطرح گردد. یافته‌ها: وجود استعدادهای متفاوت در کلاس و پذیرش آن‌ امری بدیهی است، لکن استاد برای جبران و یاری رساندن به دانشجویان کم‌استعداد، می‌تواند پیشنهاداتی از این قبیل در دستور کار خود قرار دهد؛ اختصاص دادن زمان بیشتر در ساعات غیرکلاسی، حمایت و هدایت استعدادها و ترکیب و تلفیق دانشجویان مستعد و غیرمستعد.
واژه‌های کلیدی: اخلاق آموزش، اخلاق تدریس، عدالت آموزشی، تفاوت‌های ناخواسته، استعداد علمی.
متن کامل [PDF 288 kb]   (219 دریافت)    
نوع مطالعه: کاربردی | موضوع مقاله: اخلاق کاربردی(با رویکرد اسلامی)
دریافت: 1400/6/24 | پذیرش: 1401/1/10 | انتشار: 1401/10/13


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 55 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها