:: دوره 15، شماره 56 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 15 شماره 56 صفحات 114-93 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزش شناسی فرزند‌آوری از چشم انداز اسلامی و تبیین آثار معنوی- روان شناختی آن
علی احمد پناهی ، محمد رضا سالاری فر
استادیار پژوهشکده علوم رفتاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم
چکیده:   (1209 مشاهده)
برخورداری والدین از نگرش مثبت و ارزشی به فرزند‌آوری، می تواند در همه ساحت های مرتبط با فرزند سایه افکنده و تلاش های والدین را در یک ریل مناسب قرار دهد. هدف پژوهش پیش رو ارزش شناسی فرزند آوری از چشم انداز اسلامی و تبیین آثار معنوی، اجتماعی و روان شناختی فرزند آوری است. سئوال اساسی این است که در چشم انداز اسلامی چه نگاه ارزشی به فرزندآوری وجود دارد و فرزند آوری چه آثار معنوی، اجتماعی و روان شناختی می تواند در پی داشته باشد؟در پژوهش حاضر از روش توصیفی-تحلیلی بهره گرفته شده و آموزه های اسلامی و روان شناختی مرتبط بررسی شده است.یافته های پژوهش پیش رو نشان می دهد که از چشم­انداز اسلامی، فرزند­آوری امری مقدس و دارای فواید مختلف معنوی و روان شناختی می باشد. فرزندآوری زمینه ساز استحکام خانواده خانواده، شادکامی والدین، شکوفایی ظرفیت های روانی، افزایش رزق، باعث امنیت و قدرت اجتماعی و زمینه ساز تحوّل معنوی والدین، است.
 
واژه‌های کلیدی: ارزش شناسی، فرزند آوری، اقتضائات دینی، آثار معنوی، آ ثار روان شناختی
متن کامل [PDF 331 kb]   (1038 دریافت)    
نوع مطالعه: نظری | موضوع مقاله: اخلاق کاربردی(با رویکرد اسلامی)
دریافت: 1401/1/29 | پذیرش: 1401/4/10 | انتشار: 1401/10/13


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 56 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها