:: دوره 6، شماره 19 - ( بهار 1392 ) ::
واکاوی مفهوم انسان معنوی در اندیشه شهید مطهری
سهراب مروتی ، زینب بیرانوند
دانشگاه ایلام.
از جمله دغدغه‌های انسان معاصر یافتن معنا برای زندگی است. در معنابخشی به زندگی اصل معنویت راستین نقشی بی‌بدیل دارد. این پژوهش در‌پی آن است تا ضمن معرفی منظومه معناداری در زندگی، انسان معنوی، شاخص‌های بارز انسان معنوی و آثار و کارکردهای حاکمیت، فرآیند معنویت بر زندگی انسان دین‌دار را از منظر اسلام تحلیل نماید. براین‌اساس مهم‌ترین محور در این پژوهش، چشم‌انداز انسان معنوی در زندگی دنیوی اوست که در چهار محور اساسی در این مقاله بررسی می‌شود. با ‌توجه به دیدگاه جامع و غنی استاد مطهری تحلیل محورهای مقاله بر اساس نظریات ایشان سامان یافته است.
روش این پژوهش، اسنادی و کتابخانه‌ای است که مراحل سه‌گانه توصیف، تحلیل و تبیین را می‌پیماید.
واژه‌های کلیدی: انسان معنوی، اسلام، مؤلفه‌های دینی، شهید مطهری، معنای زندگی.
نوع مطالعه: نظری | موضوع مقاله: فرا اخلاق(با رویکرد اسلامی)
دریافت: 1399/11/8 | پذیرش: 1392/1/10 | انتشار: 1392/1/10

Morovati S, Biranvand Z. A New Consideration on the Meaning of Spritiual Man in Shahid Motahhari`s View. پژوهشنامه اخلاق 2013; 6 (19) :83-98

مروتی سهراب، بیرانوند زینب. واکاوی مفهوم انسان معنوی در اندیشه شهید مطهری. پژوهشنامه اخلاق. 1392; 6 (19) :83-98