:: دوره 7، شماره 25 - ( پاییز 1393 ) ::
جلد 7 شماره 25 صفحات 22-7 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسنامه علمی اخلاق کاربردی
محمدتقی اسلامی
چکیده:   (2764 مشاهده)
اخلاق کاربردی رشته‌ای است که می‌تواند نقش چشمگیری در جلب توجه فرهیختگان و حتی خوانندگان عمومی به اهمیت مباحثات اخلاقی و ازجمله مباحثات فلسفه اخلاقی داشته باشد. ولی به دلیل این که تنها حدود چهار دهه از رویکرد معاصر عالمان اخلاق به این رشته می‌گذرد، و هنوز رشته‌ای جوان و نوپدید به حساب می‌آید، مناقشات و چالش‌هایی بر سر چگونگی شناخت و معرفی این رشته در میان پژوهندگان آن جریان دارد. در این مقاله تلاش کرده‌ام تا با واکاوی و تحلیل تازه‌ترین بحث‌ها، جمع‌بندی نسبتاً مقبولی از شناخت هویت دانشی این رشته و معرفی مهم‌ترین مبادی آن ارائه کنم. به این منظور به ترتیبی که منطق‌دانان تحت عنوان رئوس ثمانیه علم برای معرفی شناسنامه یک علم پیشنهاد کرده‌اند، از هشت عنوان: تعریف، موضوع، غایت، فایده، عناوین بحث، مؤلفان و مؤسسان، مرتبه علمی، و روش سخن به میان آورده، در موارد بحث‌انگیز وارد بحث و موضع‌گیری شده‌ام.
واژه‌های کلیدی: اخلاق کاربردی، رئوس ثمانیه، اخلاق هنجاری، فرااخلاق، فلسفه کاربردی، اخلاق حرفه‌ای.
متن کامل [PDF 223 kb]   (692 دریافت)    
نوع مطالعه: کاربردی | موضوع مقاله: اخلاق کاربردی(با رویکرد اسلامی)
دریافت: 1398/9/27 | پذیرش: 1398/9/27 | انتشار: 1398/9/27


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 25 - ( پاییز 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها