:: دوره 5، شماره 15 - ( بهار 1391 ) ::
اصول و روش‌های تربیتی مواجهه با مخالفان در اخلاق ارتباطی امام علی علیه السلام
علی لطیفی ، محمدحسین ظریفیان‌یگانه
دانش‌آموخته سطح سه حوزه علمیه قم و دانشجوی دکتری رشته فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه.
ارتباطات میان‌انسانی معصومین (اعم از پیامبر اکرم و ائمه طاهرین^) با مخالفان خود، دربردارنده درس‌هایی گران‌بها در حوزه تربیت اخلاقی برای مربیان تربیت است؛ برخوردهایی که حتی در مواردی منجر به هدایت شخص مخالف و پیوستن او به جمع مؤمنان گشته است. این نوشتار، با بررسی رفتار عملی امام علی× در مواجهه با مخالفان از یک سو، و تحلیل سخنان و گفتار ایشان درباره چگونگی رفتار با مخالف از سوی دیگر، به استخراج مهم‌ترین اصول و روش‌های تربیتی در مواجهه با مخالف می‌پردازد.
واژه‌های کلیدی: امام علی×، نهج‌البلاغه، اخلاق ارتباطات، اخلاق دینی، ارتباط با مخالف، اصول و روش‌های تربیتی.
نوع مطالعه: نظری | موضوع مقاله: فرا اخلاق(با رویکرد اسلامی)
دریافت: 1399/12/12 | پذیرش: 1391/1/10 | انتشار: 1391/1/10

Ali Latifi, Zarifian Yeganeh M. Imam Ali`s ethical principles and methods for meeting opponents. پژوهشنامه اخلاق 2012; 5 (15) :101-116

لطیفی علی، ظریفیان‌یگانه محمدحسین. اصول و روش‌های تربیتی مواجهه با مخالفان در اخلاق ارتباطی امام علی علیه السلام. پژوهشنامه اخلاق. 1391; 5 (15) :101-116