:: دوره 15، شماره 56 - ( تابستان 1401 ) ::
تحلیلی بر اصل اخلاقی احترام در صنعت گردشگری دینی در ایران
مهدی فدایی ، سیدمحمد حسینی راغب
دانش آموخته حوزه علمیه قم و دانشجوی دکتری مدرسی اخلاق اسلامی دانشگاه معارف اسلامی
گردشگری دینی، با داشتن ظرفیت عظیم فرهنگ ایرانی-اسلامی و اماکن دینی و بالتبع پذیرایی سالانه از تعداد بی‌شمار گردشگران، ضرورت پرداختن به بایسته‌های اخلاقی این عرصه را تأیید می­کند. با هدف ارتقاء سطح اخلاق بین کنشگران گردشگری دینی، الگوی احترام به عنوان یکی از شاخص­های اخلاقیِ گردشگری دینی، با توجه به قوانین و شرایط موجود در جمهوری اسلامی ایران، مورد بررسی این تحقیق قرار گرفته است. روش تحقیق، توصیفی-تحلیلی بود و گردآوری اسناد به روش کتابخانه‌ای صورت گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش، نشان می­دهد: افزایش تعداد گردشگران، عواید اقتصادی برای مقصد، بالا رفتن میزان رضایت‌مندی تمام کنشگران از فرایند سفر و مشاهده حداکثر آثار مورد انتظار از یک بسته سفر دینی، از نتایج عمل به اصل اخلاقی احترام در گردشگری دینی در لایه­های آزادی دین، حفظ آثار طبیعی، قوانین موضوعه، حریم خصوصی، برابری و زیرساخت مناسب است.
واژه‌های کلیدی: اصول اخلاقی، گردشگری، گردشگری دینی، اصل احترام، توریسم، ایران اسلامی.
دریافت: 1400/3/17 | پذیرش: 1401/4/10 | انتشار: 1401/10/13

Fadaei M, Hoseyni Ragheb S M. An Analysis of the Moral Principle of Respect in Religious Tourism in Iran. پژوهشنامه اخلاق 2022; 15 (56) :31-46

فدایی مهدی، حسینی راغب سیدمحمد. تحلیلی بر اصل اخلاقی احترام در صنعت گردشگری دینی در ایران. پژوهشنامه اخلاق. 1401; 15 (56) :31-46

دوره 15، شماره 56 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها