سید محمد حسن میر محمدیان، محمد جواد فلاح، رضا معصومی راد، سید علی حسینی زاده
دانش‌آموخته دکتری مدرسی اخلاق اسلامی دانشگاه معارف اسلامی
هدف این مقاله، ارائه روش‌های شناختی در آموزش اخلاق به کودکان با تأکید بر آموزه اخلاقی احترام است. در این مقاله با تأکید بر آموزه‌های اسلامی و به روش توصیفی ـ تحلیلی به مهم‌ترین روش‌های شناختی که می‌توان کودکان را با مفاهیم ارزشی آشنا کرد، پرداخته شده است. نتایج این بررسی و تحلیل نشان می‌دهد بر اساس آموزه‌های دینی، روش‌هایی چون انگاره‌سازی و اصلاح جهان‌بینی کودک، ایجاد شرایط برای مواجهه معرفتی کودک با نتایج منطقی رفتار، گفتمان‌سازی اخلاقی با رویکرد چالشی و تبیین معرفتی معیارها و مصادیق عینی ارزش‌ها می‌تواند منجر به آموزش و یادگیری شناختی کودکان نسبت به آموزه‌های اخلاقی مثل احترام شود. از سویی این ساحت شناختی می‌تواند زمینه شکل‌گیری عواطف و سبب ایجاد انگیره در حرکت عاطفی و عملی کودکان نسبت به آموزه‌های دینی شود.
واژه‌های کلیدی: اخلاق اسلامی، اخلاق کودکان، آموزش اخلاق، آموزش احترام، روش‌های شناختی.

دریافت: 1400/4/23 | پذیرش: 1402/8/10 | انتشار: 1402/8/10

XML     Print

میر محمدیان سید محمد حسن، فلاح محمد جواد، معصومی راد رضا، حسینی زاده سید علی. تبیین روش‌های شناختی آموزش مفاهیم اخلاقی به کودکان بر اساس معیارهای اسلامی با تأکید بر فضیلت احترام. پژوهشنامه اخلاق. 1402; 16 (61) :3-3

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4657