تحلیل ابعاد تأثیرگذاری لقمه حرام در شخصیت انسان با تأکید بر آیات و روایات
|
سیداحمد هاشمی علی آبادی |
دانشگاه شهید بهشتی |
|
چکیده: (4063 مشاهده) |
بررسی عوامل مؤثر در شکلگیری شخصیت انسان ازجمله مسائل مهم و کلیدی در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و نیز در نگاه آیات و روایات است. در این میان نقش تغذیه جسمی انسان و تأثیر جدی آن بر بعد شخصیتی و روانی جای مداقّه و بررسی بیشتری دارد. این پژوهش ضمن بررسی اهمیت لقمه از نگاه آیات و روایات، به بررسی تأثیر حرام یا حلال بودن آن در شکلگیری و رشد شخصیت انسان میپردازد. بررسی آیات و روایات نشان میدهد که ازجمله مهمترین روزنههای ورود شیطان و اخلال در شخصیت انسانی، حرام نمودن و یا حداقل شبههدارکردن لقمه است. بنابراین انسان باید نقش لقمه را در مقایسه با سایر عوامل جدیتر بنگرد. پژوهش حاضر در بردارنده این نتایج شد که تأثیرگذاری لقمه حرام از سه جهت در شخصیت انسان حائز اهمیت است: الف) بعد معرفتی انسان و مانعیت در شناخت صحیح؛ ب) در قلب و روان انسان بهصورت تاریک شدن، مهرخوردن و حتی مرگ قلب؛ ج) در رفتار بهصورت تغییر شخصیت انسانی و تبدیل آن به حیوانیت و سبعیت. روش این پژوهش توصیفی ـ تحلیلی است. |
|
واژههای کلیدی: لقمه حرام، تربیت آدمی، شخصیت انسان. |
|
متن کامل [PDF 284 kb]
(1081 دریافت)
|
نوع مطالعه: نظری |
موضوع مقاله:
فرا اخلاق(با رویکرد اسلامی) دریافت: 1397/7/24 | پذیرش: 1397/7/24 | انتشار: 1397/7/24
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|