:: دوره 7، شماره 26 - ( زمستان 1393 ) ::
جلد 7 شماره 26 صفحات 112-95 برگشت به فهرست نسخه ها
تمایز انجام / اجازه ایذا: تبیین و نقد استدلال‌های دانگن، فوت، کوئین و بِنِت
شیرزاد پیک‌حرفه ، فائزه حسینی‌معصوم
چکیده:   (2497 مشاهده)
ایذا و تمایزهای دوگانه آن، جزء جدیدترین مسائل فلسفه اخلاق است که در سه دهه اخیر پاره‌ای از فیلسوفان اخلاق بدان پرداخته‌اند. دوگانه انجام / اجازه ایذا یکی از آن‌ تمایزها است که فیلسوفانی چون اَلن دانگن، فیلیپا فوت، ورن کوئین و جانتن بِنِت، استدلال‌هایی در پذیرش آن و اثبات ناروایی انجام ایذا ارائه کرده‌اند که مورد اعتراض مخالفان حداکثرگرا قرار گرفته است؛ مخالفان بر این عقیده‌اند که براساس مبانی طرف‌داران اِعمال محدودیت علیه انجام ایذا، انجام ایذا ناروا و اجازه آن روا است؛ درحالی‌که براساس مبانی ایشان، در مواردی اجازه ایذا نیز به همان میزان ناروا است. بنابراین طرف‌داران این تمایز یا باید در استدلال‌های خود تجدیدنظر کرده، اندکی آنها را جرح و تعدیل نمایند یا این تمایز را رها کنند. این مقاله ضمن بیان مثال‌هایی برای شفاف‌سازی موضوع، به تبین و تحلیل این انتقادها میپردازد.
واژه‌های کلیدی: تمایز انجام/ اجازه ایذا، دانگن، فوت، کوئین، بِنِت.
متن کامل [PDF 229 kb]   (610 دریافت)    
نوع مطالعه: کاربردی | موضوع مقاله: اخلاق کاربردی(با رویکرد اسلامی)
دریافت: 1398/9/25 | پذیرش: 1398/9/25 | انتشار: 1398/9/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 26 - ( زمستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها